vineri, 10 ianuarie 2014, 12:47 view Vizualizări: 1162 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

CNI a constatat că Plahotniuc este „curat” în fața legii

Foto: noi.md
Prim-vicepreședintele PD, Vlad Plahotniuc, și-a declarat toate proprietățile în declarația de avere pentru anul 2012. La această concluzie au ajuns membrii Comisiei Naționale de Integritate, care au verificat averea fostului deputat, relevă portalul „Moldova Curată”. 

După ce au trimis zeci de demersuri către „Cadastru”, „Camera Înregistrării de Stat”, „Registru”, Inspectoratul Fiscal și o serie de instituții bancare din țară, membrii CNI au stabilit că „nu există divergențe între declarația de avere a lui Plahotniuc pentru anul 2012 și informațiile primite de la aceste instituții”.

În actul de constatare emis de instituție se precizează că au fost verificate doar posibile încălcări ale regimului juridic al declarației de avere pentru anul 2012, Comisia nefiind în drept să verifice și declarațiile de avere depuse de politician în anii precedenți.

Potrivit unor investigații apărute anterior în presă, Plahotniuc nu și-a indicat în declarațiile de avere anterioare mai multe proprietăți, printre care și cel mai mare dintre apartamentele familiei sale. Totodată, în niciuna dintre declarațiile depuse înainte de 2012, Plahotniuc nu a declarat proprietăţile deţinute de soţia sa, deşi legea îl obligă să facă acest lucru. În actul de constatare întocmit de CNI nu se menționează nimic despre băncile, televiziunile, hotelurile și avionul despre care se vehicula că ar aparține politicianului.

Precizăm că membrii CNI au inițiat procedura de verificare a declarației de avere a lui Vlad Plahotniuc abia după ce acesta a anunțat că renunță la mandatul de deputat. 

Cuvinte cheie: Lege, Plahotniuc, coruptie
comments powered by Disqus